5 NAMIRNICA ZA ČIŠĆENJE ORGANIZMA OD NIKOTINA

 

Svako od nas je svestan negativnog efekta nikotina i cigareta. Tako da, ako ste prestali sa unošenjem nikotina ili ste još uvek strastven pušač, najbolja stvar koju možete da uradite je da očistite vaše telo od nikotina. A najbrža stvar za to je da unosite sveže i ukusne namirnice.

Za normalno funkcionisanje i razvoj tela, za čišćenje organizma od nikotina je zaslužna folna kiselina. Ne samo u obliku tablete, već i kroz namirnice koje svakodnevno unosite, npr. kao spanač.
Brokoli je odličan za konzumiranje, jer je prepun vitamina C i B5 i takođe dobar za čišćenje od nikotina.

Sok od narandže. On hidrira telo, snadbevajući ga sa potrebnim vitaminima. Jedna čaša između obroka biće dovoljna da se rešite nikotina iz krvi koji ste uneli u toku dana.

Kivi i limun.

Pušenje uskrati telu odgovarajuće vitamine, kao što su A, C i E, uskrati borbu imunog sistema u borbi protiv infekcija i bakterija. Sprečite to! Pojedite sveži kivi i popijte čašu limunovog soka svaki dan.

Sveže šargarepe.

Šargarepe su bogate vitaminima A, C, K i B i one su najbolje za čišćenje vašeg tela. Šargarepe se mogu jesti sveže, isceđene u kombinaciji sa jabukom i limunom, jer nikotin uništava kožu i suši je. A Šargarepa vrača koži njen sjaj.

Zeleni čaj i vitaminska voda.

Pušenje smanjuje vlagu tela i izaziva hidrataciju. Očistite vaše telo konzumiranjem zelenog čaja i vitaminske vode.

Post Author: Saveti Prirode

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *