4 PRIRODNA LEKA PROTIV GRIPA ILI PREHLADE

Svaki put kad osetite da se osećate loše, da vas steže prehlada ili grip, nemate snagu da odete u apoteku a imate neke od ovih namirnica kod kuće, za brže ozdravljenje podelićemo sa vam par prirodnih lekova koji bi mogli da vam budu od pomoći.

1. Ulje eukaliptusa

Drvo poreklom iz Australije, danas raste širom sveta. Ulje nije skupo i vrlo je efikasno. U posudu sa vrućom vodom sipajte nekoliko kapi, prekrijte glavu peškirom i udišite isparenja kako biste pročistili sinuse.

2. Đumbir

Odličan je protiv suvog grla. Sadrži supstance koje ubijaju rinoviruse, uzročnike prehlade. Očistite deo korena đumbira i isecite na sitne delove ili izrendajte. Preko sipajte ključalu vodu i ostavite poklopljeno oko 5 minuta. Za bolji ukus možete dodati med.

3. Menta

Bezbedna je za decu. Sadrži mentol koji pomaže otvaranje sinusa. Iseckajte listove i sipajte ključalu vodu preko. Neka odstoji 5 minuta.

4. Pelargonija

To je naziv za afričku biljku koja olakšava simptome prehlade veoma brzo. Na prvi znak bolesti dovoljno je da popijete pola kašike sirupa. Ovaj lek nema sporedne efekte, a veoma je delotvoran.

Post Author: Saveti Prirode

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *