5 NAMIRNICA ZA LOŠU CIRKULACIJU

Da li se često osećate umorno? Da li osećate otok u nogama dok sedite ili ležite dugo? Sve ovo mogu biti simptomi loše cirkulacije. I to je jedan od čestih problema ovih dana i svi ljudi različitih starosnih doba pate od toga ili od nekih drugih simptoma kao što su slabo srce, holesterol itd. Dobra vest je što postoje namirnice koje mogu da poboljšaju cirkulaciju krvi ako se uzimaju ispravno.

U svakom slučaju ako ne vidite poboljšanje i stvari postanu gore nego što jesu potražite stručnu pomoć lekara jer mogu postojati i drugi razlozi zbog čega vam je loša cirkulacija.

Namirnice za bolju cirkulaciju:

– ALEVA PAPRIKA – Prah koji je poznat kao ljuta paprika je veoma efikasna namirnica za lošu cirkulaciju. Možete povečati dnevni unos aleve paprike u svakodnevnoj ishrani ili je mešati i piti sa vočnim sokom.

Aleva paprika stabilizuje otkucaje srca, reguliše protok krvi, jača arterije i kapilare. Po prodavnicama zdrave hrane možete naći i kapsule sa alevom paprikom. Upotreba ove namirnice će sigurno poboljšati cirkulaciju. Konzumirajte umereno i pre upotrebe se posavetujte sa lekarom.

– GINKO BILOBA – Ova je biljka je veoma poznata po anti- inflamatornim osobinama. Ona ja vrhunski pojačivač cirkulacije krvi. Ova biljka se preporučuje od strane lekara širom sveta i povećava sposobnost protoka krvi u venama i jača krvne sudove. Takođe kao i aleva i ginkobiloba se može naći kao prah ili kapsule ili možete priremi sok koji daje još bolje rezultate.

– ĐUMBIR – Đumbir je jedan od najčešćih biljaka koja je sve vreme na raspolaganju u većini kuhinja i samim tim jednostavan za korišćenje. Nežno stimuliše sva tkiva u telu i poboljšava slabu cirkulaciju neverovatno. To je poklon prirode za osobe koje pate od visokog krvnog pritiska i blokade u krvnim sudovima . Povećajte unos đumbira u vašem svakodnevnoj hrani i piću 2-3 puta. Čaj od đumbira daje najbolje rezultate. A ulje od đumbira koje se izdvaja iz korena primenjuje se na ogroženim delovima tela radi poboljšanja cirkulacije i olakšavanja bola.

– ULJE OD ARNIKE – Arnika je odlična biljka za poboljšanje cirkulacije krvi. Veoma je skupo ali daje najbolje rezultate. Takođe ulje možete napraviti sami kod kuće. Napunite teglu sa suvim arnikama i zalite maslinovim uljem. Držite na suvom mestu 2-3 nedelje, zatim procedite u flašu. Ulje koristiti samo za spoljnu upotrebu po potrebi.

– BELI LUK – Veoma je efikasan u lečenju srca i krvotoka. Veoma je bogat izvor vodonik-sulfida koji povečava protok krvi i opušta krvne sudove. Pojedite 3 – 4 česna svako jutro na prazan stomak sa mlakom vodom. Takođe možete povećati unos u svakodnevnoj ishrani ili ako vam jednostavno kupiti kapsule i prah u prodanicama zdrave hrane.

Post Author: Saveti Prirode

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *