SOK OD KIVIJA PROTIV KARDIOVASKULARNIH BOLESTI

SOK OD KIVIJA PROTIV KARDIOVASKULARNIH BOLESTI

Sok od kivija blagotvorno deluje na organizam i sadrži mnoštvo zdravih sastojaka i vitamina. Odličan je detoksikator, sprečava nastanak malignih promena u organizmu, sprečava nastanak kardivaskularnih bolesti i postiče oporavak organizma od srčanog infarkta, smanjuje rizik od moždanog udara, utiče povoljno na vid i sprečava i leči očne bolesti, ublažava simptome hroničnog kašlja i bronhitisa… itd. Zato imate dobar razlog da ga i sami pripremite a mi ćemo vam pomoći u tome.

Sastojci:

– jedan ipo kilogram šećera,
– jedan ipo kilogram svežeg i oljuštenog kivija,
– pola litre vode.

Priprema:

Oljušten kivi iseckajte, ubacite u blender i sameljite što je više moguće. Ako nemate blender, možete upotrebiti i vodenicu za mlevenje paradajza.

Tako usitnjen kivi procedite kroz gustu cediljku pritiskajući ga. tako da oslobodite što veču količinu soka. Prokuvajte jedan ipo litar vode. Kada voda provri, sačekajte da se ohladi. U proceđen sok dodajte jedan ipo litar prokuvane vode i pola kilograma šećera. Sve sastojke mešajte oko 15 do 20 minuta, sve dok se šećer ne istopi.
Kada ste sjedinili sve sastojke, sok sipajte u sterilisane staklene flaše i čuvajte ga u frižideru.

Pre upotrebe razblažite sa vodom.

Veoma je važno da budete oprezni sa dnevnom količinom soka. Ne bi trebalo da popijete više od jedne do dve čaše soka (razblaženog sa vodom), jer u protivnom, usled preteranog unosa soka od kivija, može doći do alergijske reakcije.

Post Author: Saveti Prirode

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *