PAR KORISNIH SAVETA ZA NEGU KOSE

Želite lepu i negovanu kosu? Nega kose zavisi od tipa i kvaliteta vlasi i vašeg životnog stila, ali uz malo truda, do dobrih rezultata uz par korisnih saveta:

– Pre svakog pranja kosu snažno iščetkati. Ispiranje kose treba da traje bar 3 minuta.

– Masnu kosu posle pranja uvek isprati vodom u koju se doda sirće ili sok od limuna.

– Ako se ima perut kosu prati šamponom za masnu kosu ili blagim šamponom za bebe. Suvu kosu sa rascvetalim vlasima prati isključivo šamponima koji sadrže ulje.

– Ako se ima masna koža glave, onda pre svakog pranja kožu temena masirati sokom od koprive.

– Ako, je kosa slaba, onda kožu glave 10 minuta masirati ovom mešavinom: 1 kašičicu prirodnog meda rastvoriti u toploj vodi i dodati malo voćnog sirćeta. Potom kosu dobro isprati.

– Ako, je kosa opuštena i bez sjaja, onda na nju naneti žumance u koje se umeša jedna kašičica ricinusovog ulja. Ostaviti da deluje preko noći, a ujutro kosu dobro oprati. Kosa će se izložiti izuzetnom naporu, ako se istog dana boji i stavlja trajna.

– Da pri bojenju ne bi ostale fleke na koži, pra bojenja kožu duž korena kose namazati masnim kremom. Pre bojenja kose (ako se preparat upotrebljava prvi put) staviti u prevoj lakta malo ovog preparata i sačekati 15 minuta. Ako se pojava crvenilo i plikovi, taj se preparat ne sme koristiti.

Post Author: Saveti Prirode

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *