AZURIT – LEKOVITI KAMEN STARE ATLANTIDE

Azurit je mineral bakra nastao površinskim promenama. Po svojoj strukturi to je bakreni hidrokarbonat. Tek nastali azurit je tamnoplave, azurne boje koja kasnije vremenom, kako se odvijaju promene, postaje sve svetlija dok ne promeni boju u zelenu, kada postaje azuromalahit. Ime potiče od perzijske reči làzhward što znači duboko plava. Današnji naziv dao mu je 1824 godine francuskom minerolog Bendaut. Do tada je bio poznat pod imenima Mountain blue, Azurro Della Magna ili Blue Verditer. Vekovima je korišten kao pigment plave boje. Često se koristio u japanskim crtačim tehnikama. Danas se tek povremeno koristi za izradu nakita kao ornamentalni mineral jer je vrlo lomljiv zbog male tvrdoće i sklonosti gubljenja boje. Vrlo je osetljiv na jako svetlo, toplinu i zrak. Po legendi Azurit je lekoviti kamen stare Atlantide.

Najveća nalazišta azurita su u : Australiji, SAD-u, Francuskoj, Čileu, Rusiji, Kini, Zairu, Keniji, Namibiji, Maroku, Španiji, Nemačkoj, Mađarskoj…

Formula : Cu3(CO3)2(OH)2 – bakreni hidrokarbonat.

Boje : azurnoplava, plavoljubičasta, neprozirna, prozirna, stakleno sjajna, vrlo često u kombinaciji s malahitom ili krizokolom.

Osnovne čakre : čeona, treće oko, dobar je i za ostale čakre po potrebi

Horoskop : Škoripion, Riba, azuromalahit je za znak Jaraca

OSOBINE: Azurit predvodi spiritualni i intuitivni razvoj.Tera dušu ka prosvetljenju.Čisti i stimuliše treće oko i otvara ka duhovnom vođstvu. Ovaj kristal omogučava da se vantelesna putovanja odvijaju lako i bezbedno. Podiže svest na viši nivo i daje veču kontrolu nad spiritualnim otvaranjem. Olakšava ulaženje u stanje meditacije i usmeravanja. Azurit je snažan isceliteljujući kamen, koji olakšava psihosomatsko razumevanje uticaja uma i osećanja na telo.
Mentalno, azurit donosi čisto razumevanje i novu perspektivu, i širi um. Oslobađa dugotrajne blokade u komunikaciji i stimuliše memoriju.
Azurit izaziva vaš novi pogled na realnosti otpušta programirane sisteme ubeđenja da bi se upustilo u nepoznato bez straha, dolazeći do novih uvida i nove stvarnosti. Stara ubeđenja polako dopiru do svesnog uma kako bi se uporedila sa istinom.
Emotivno, azurit oslobađa stresa, brige, žalosti i tuge, dozvoljava svetlosti da prodre u osećanja.Transformiše strahove i fobije, a donosi i razumevanje za razloge zbog čega su se uopšte i pojavili. Smiruje one koji pričaju previse od nervoze, ohrabruje druge koji se suzdržavaju od izražavanja sopstvenog mišljenja.

LEČENJE: Azurit leči probleme sa grlom, artritis i probleme sa zglobovima, ispravlja kičmu i rad na čelijskom nivou da popravi bilo kakvu blokadu ili oštećenje mozga. Leči bubrege, žučnu kesu, probleme sa jetrom, tretira slezinu, tiroidnu zlezdu, kosti, zube i kožu i pomaže kod detoksikacije. Potpomaže razvoju embriona u materici. Azurit ima poseban uticaj na umne i mentalne procese, mentalno isceljivanje i oslobađanje od stresa. Može da napuni energijom i uskladi suptilna tela sa fizičkim, čisteći čakre.Eliksir od azurita olakšava krizu izlečenja, gde se siptomi privremeno pogoršavaju pre poboljšanja.

POLOZAJ: Nositi na desnoj ruci da dodiruje kožu ili postaviti gde je potrebno, direktno na telo, posebno na trećem oku. Može da izazove drhtanje. Ako se to desi, treba ga odmah ukloniti.

KOMBINOVANI KAMEN: Azurit sa Malahitom kombinuje kvalitete oba kristala i snažan je provodnik energije. Oslobađa spiritualne vizije, jača sposobnost vizualizacije i otvara treće oko. Na emotivnom nivou donosi duboko isceljenje, čisti drevne blokade, mijazme ili misaone modele. Rešava grčeve mišića.

Azurit čišćenje: Azurit je vrlo osetljiv na vodu tako da se čisti jednostavno, snažnom meditacijom. Neki autori preporučuju čistiti ga samo u morskoj vodi.

Azurit punjenje : Azurit se puni kratko vreme, do 30 minuta, uz gorski kristal izvan dodira sunčevih zraka ili preko noći za vreme punog Meseca.

Post Author: Saveti Prirode

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *