FENG SHUI – SPAVAĆA SOBA

Spavaća soba ima najveći uticaj na vaš Feng Shui. Ona mora biti čista i uredna. Sve nepotrebne stvari treba redovno izbacivati. Ona je tu da nam puni baterije za sledeći dan. Ako je uređena na principima Feng Shui-ja doneće materijalno blagostanje, dobro zdravlje, dobre međuljudske odnose i harmoniju.

Spavaća soba je soba za odmor i relaksaciju. Ta energija koja dominira u spavaćoj sobi je Jin. Što znači da je ne treba aktivirati previše raznim simbolima sreće.

Spavaća soba je mesto gde treba da se probudite vitalni, osveženi i puni energije za novi dan.

Saveti za udobnu spavaću sobu:

1. Odgovarajuća rasveta.
Iskoristite različite nivoe osvetljenja u sobi. Ako je moguće, koristite prekidač da regulišete jačinu svetla. Idealnu svetlost obezbeđuju sveće. Kada kupujete sveće, proverite da ne sadrže toksične supstance.

2. Voda nije poželjna.

Stavite objekte koje sadrže vodu u druge prostorije, gde je tempo života aktivniji. Voda se smatra smetnjom u partnerskim odnosima jer gasi vatru. Ako imate akvarijum u spavaćoj sobi prekrijte ga tokom noći.

3. Redukujte elektromagnetna strujanja.
Uklonite TV, kompjuter i video rekorder iz sobe. Nekada čak i najobičniji elektronski sat može da izazove probleme sa snom. Zato ga stavite najmanje na dva metra udaljenosti od kreveta.

4. Uklonite ogledala.
Ogledalo u kom se vidi krevet i osoba u krevetu donosi nesreću. Može uzrokovati noćne more, uticati loše na depresivne ljude itd. Ako ne želite da uklonite iz sobe, možete ga kao i akvarijum, prekriti preko noći.

5. Koristite mirne boje
Pošto je princip Feng Šuia da spavaća soba omogućava miran san, koistite mirne, pastelne boje. U ovim bojama kupujte i nameštaj, tepihe, zavese i pokrivač za kervet.
Ukratko, sever plavo, ljubičasto ili belo, SI bež, oker ili smeđe, istok zeleno ili plavo, JI takođe, jug roze ili zeleno, JZ bež, oker ili smeđe, a zapad i SZ belo ili bež. Prva navedena boja za svaki sektor je povoljnija, a druge za slučaj da vam prva nikako ne odgovara, a takođe su povoljne. Boja zavesa, posteljine i ukrasnih jastuka treba biti usklađena sa sektorom i bojom zidova. Iako vrlo dekorativna i moderna, šarena posteljina trendy dizajna nije lično pogodna za spavanje i često unosi haos u spavaću sobu, otežavajući pri tom vaš bezbrižan san. Posteljina s biljnim i cvetnim uzorcima nije povoljna za spavaću sobu bračnog para, jer sugeriše na sklonost ka vanbračnim aferama i seksualnim skandalima.

6. Sa pažnjom birajte prizore koje ćete staviti na zidove spavaće sobe.
Prizori i slike nose jaku energiju. Budite posebno oprezni koje prizore kačite iznad svoje glave, da ne budu tužni ili negativni. Naime, takvi prizori utiču na Vas i Vaš život svake noći. Stoga, učinite ih pozitivnim i umirujućim za duh.

7. Sva vrata spavaće sobe treba da su zatvorena noću.
Zatvorite sva vrata koja vode u Vašu sobu kao i vrata ormara.

8. Spavaća soba uvek treba da bude provetrena
Postarajte se da je vazduh u sobi uvek pun svežeg kiseonika. Svež vazduh je deo pozitivne energije. Možete koristiti i jonizator.

9. Spavaća soba treba da bude mesto odmora
Radna soba i soba za odmor nisu namenjene da budu u istom prostoru. Ako ne možete to da rešite drugačije, odvojite radni deo i krevet zavesom ili nekom pregradom.

10. Pozicija kreveta je izuzetno bitna.
Trebalo bi da pstavite noćni stočić sa svake strane kreveta.
Prolaz do kreveta treba da bude prohodan sa svake strane.
Tri strane kreveta moraju biti otvorene
Nemojte spavati sa stopalima okrenutim vratima jer to simboliše položaj mrtvaca. .
Uzglavljem direktno prema vratima, nikako nije dobar položaj, jer to stvara osećaj nesigurnosti, kao i spavanje s uzglavljem na zidu ispod prozora. Spavanje direktno naspram prozora dovodi do konfliktnih situacija. Kada ležite morate videti vrata tako da Vam je momentalno uočljiva promena energije kada neko ušeta u sobu.

11. Krevet mora da bude udoban i izbalansiran
Koristite prekrivače napravljene od prirodnih materijala. Dušek treba da bude kvalitetan, a jastuk da pruža dobru potporu glavi i kičmi.

Verujem da ne volite da pratite nekakva načela, pravila i verujem da volite da pratite sebe i svoju originalnost, ipak nekim stvarima i nije mesto u spavaćoj sobi. Ova načela vam možda samo pomognu u sređivanju spavaće sobe ako ste se ikada dvoumili oko nečeg. Možda podstaknu vašu maštu ili vas pak nagnaju na razmišljanje o feng shui-u.

Post Author: Saveti Prirode

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *